vlechtwerk logo (home)
Contact

Netwerkkaart

Met de netwerkkaart brengen wij de partijen en de relaties tussen die partijen in kaart. Maar meer dan dat, we adresseren rollen, thema’s en issues die spelen bij en tussen partijen. De kaart is een interactieve database die door sorteren en filteren belangrijke sturingsinformatie oplevert. Uiteraard in een overzichtelijke en aantrekkelijke grafische weergave.

Je wilt inzicht in de partijen en relaties in jouw net­werk­samen­werking.

Wij kunnen dat op twee manieren doen:

De eerste manier noemen wij de ‘van binnenuit’ manier. Hierbij gaan wij met de betrokken organisaties in het netwerk in gesprek om vanuit ieder individueel perspectief de issues, stakeholders, organisaties en processen in kaart te brengen. Op deze manier ontstaat inzicht in het netwerk waarbij tegelijkertijd duidelijk wordt dat er onduidelijkheden en definitieverschillen zijn. Door de kaart met elkaar te delen en daarover met elkaar te spreken zijn we in staat om onderlinge onduidelijkheden te reduceren. Partijen binnen het netwerk kunnen beter betekenis geven aan wat ze willen doen. Dat geeft een stevige basis voor samenwerking. Het proces is feitelijk al het resultaat, in die zin dat er een gemeenschappelijke sensemaking ontstaat. Daarnaast is er het product, de kaart, die helpt om het netwerk inzichtelijk te maken, de interne en externe verbindingen en samenwerking te versterken en daarmee sturingsinformatie voor het hele netwerk te genereren.

De tweede manier van het maken van de kaart is ‘van buitenaf’. Hierbij maken wij de kaart op basis van beschikbare informatie. Denk hierbij aan informatie die binnen het netwerk of vanuit openbare bronnen beschikbaar is. Ook hierdoor ontstaat inzicht in de issues, stakeholders en relaties. Alleen is dit meer van buiten naar binnen gekeken. Een dergelijke kaart is prima toepasbaar bij redelijk overzichtelijke en afgebakende netwerken waar voornamelijk inrichtings- en aansturingsvraagstukken spelen. Overigens kan deze manier het startpunt zijn om van binnenuit de vooronderstelde issues en onduidelijkheden te toetsen.

Benieuwd wat wij voor jouw vraagstuk kunnen betekenen?

Kom gerust langs voor een kop koffie. Wij vertellen je graag over onze dromen, doelen en uiteraard wat we voor jou kunnen betekenen.
Contact
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram